Home > Windows 10 > Lost Sound Icon After A Restart After Installing An Unrelated Software

Lost Sound Icon After A Restart After Installing An Unrelated Software

Contents

A reboot is again required to make the change effective. I fixed it following these steps: Open VLC, Go to Preferences then to Sound click in the reset preferences button. It was driving me crazy ... It was working perfectly. this contact form

Check your Startup folder and the starter registry entries through Start, Run..., type: msconfig, press Enter, to check whether the programs are really started at system start, or use Task Manager When i start my computer. Mines been uninstalling for about an hour now. Reply Abhishek Prakash says May 20, 2013 at 9:58 am You are welcome Carlos. http://www.sevenforums.com/sound-audio/374197-lost-sound-icon-after-restart-after-installing-unrelated-software.html

No Sound After Windows 10 Update

The simplest workaround is to never close Task Manger. If, however, other systray icons disappear as well, then you should first skip this chapter and continue with the next. Tracked this one down myself as it had me pulling my hair out. If the sound works on skype for windows 8.1, I will demand an installation from Microsoft until they can fix the big issue which doesn't look like it will be sometime

I would not recommend anyone do that. Wizardry? sudo alsa force-reload Unloading ALSA sound driver modules: (none loaded). Windows 10 No Sound Fix Reply Abhishek Prakash says July 6, 2013 at 11:59 am welcome Reply 3rguy says May 21, 2013 at 11:58 am I have the Kernel version 3.8.0-19 and the first method worked

Reply Jacob Fogg says October 21, 2013 at 9:35 pm +++!!! My husband would like to go back to windows 7 (I previously thought it was windows 8) but the sound on skype doesn't work as the up to date drivers don't I can get to my loginscreen, but when i type in my password i just get a quick flash of the terminal and the back to the login screen. Reply Abhishek Prakash says September 2, 2013 at 1:04 pm try killall pulseaudio Reply Alperen Büyükatak says August 27, 2013 at 2:59 pm it s working THANKS THANKS THANKS THANKS THANKS

Fixing the sound problem is definitely one of the must to do things after installing Ubuntu 14.04. Windows 10 No Sound Realtek If you use a router that allows you to assign a fixed IP address to a certain computer (by MAC address), fine. I have had an ongoing dialogue with Microsoft Tech Support about this situation, and they seem absolutely clueless. I have a theory that this somehow happened due to installing and uninstalling codecs, but I'm not sure. -steve 2006-08-09 – Mikael Tilly wrote to confirm Steve's findings. 2006-08-10 – Hakan

Windows 10 No Audio Devices Are Installed

Reply NiteRain says February 13, 2014 at 4:04 am yup, first method worked Reply nico says February 10, 2014 at 9:49 pm after trying everything and nothing seemed to work I navigate to this website It didn't worked, but created other problems. No Sound After Windows 10 Update Tried upgrading again to 14.10 through Software and Updates but still no sound. Lost Sound On My Computer This has meanwhile been confirmed by many other users and consistently kept a success rate of well over 90%, so we can conclude that this solves the problem on all but

Thus I receive hundreds of emails, detailing ever more different solutions to the problem, each of which has been tried and worked on one computer. weblink Also if anyone knows how to get the sound back that would be nice too (it looks like it is playing sound no errors, but nothing comes out). i want to change device to HDMI, but for some reason, the hdmi device shows "not plugged in" but it is plugged in properly. The most frequently affected icons seem to be the speaker icon (sound volume) and the power/energy icon. Windows 10 Sound Not Working After Update

Then I tried the first alternate method and not only did it not work, but the System Settings page is now mostly empty, only five icons left in there. Give the new string value the name: systray Your new value should now have the name "systray", the type "REG_SZ", and no data. This brought back everything! navigate here The key does not exist.

I then exported a .reg file for this drivers32 key from a fairly fresh XP installation and imported that on the system because wavemapper was not the only key I had Windows 10 No Sound After Sleep Reply High Plains Thumper says November 6, 2014 at 5:03 pm I've got a problem with Mint 17 Mate 64-bit. Checking service configuration: The start type of PlugPlay service is OK.

Another of those solutions that work for some, but not for most.

  1. After the reinstall I has all control back.
  2. Reply Diego Alcántara says October 20, 2013 at 6:49 am Try > sudo dpkg -configure -a > sudo reboot Reply mukul says October 19, 2013 at 6:04 pm thanks a lot,
  3. I will be sure to keep an eye on it, though it's taken 2 1/2 years for the problem to occur originally, so I don't expect it'll be happening again soon
  4. How did you fix your problem?
  5. Then click on Start.

I update the article with your suggestion. acer extensa 5620z laptop i was playing with MusE and jackd and couldn't get them to play nice with my soundcard. (removed both) i do appreciate OP's post, without that i I tried removing, downloading, restarting, and then updating. Windows 10 Sound Drivers Download This is no doubt only one of several solutions.

Other Services: ============== File Check: ======== C:\Windows\System32\nsisvc.dll => MD5 is legit C:\Windows\System32\drivers\nsiproxy.sys => MD5 is legit C:\Windows\System32\dhcpcsvc.dll [2009-09-17 18:58] - [2009-04-11 02:11] - 0268288 ____A (Microsoft Corporation) 3ED0321127CE70ACDAABBF77E157C2A7 C:\Windows\System32\drivers\afd.sys [2012-02-16 01:13] All Rights Reserved. Finally found a solution with the link you provided. his comment is here To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

See original post for further details, but use the the path given above, since settings are no longer stored in ~/.pulse. Microsoft proposes the latter in http://support.microsoft.com/kb/841571/. It was related to increasing the buffer size to the maximum setting of 10000 (that is ten thousand) in the AUDACIOUS 3.4.3 program (Ubuntu Package) - from its original setting of Reply Érica Mangaravite says September 22, 2015 at 11:57 am In my sound settings had nothing, not even dummy output.

Without queuing, if two requests from different apps occur in rapid succession while systray is "busy" doing something else (e.g. Reply Mike says December 12, 2015 at 12:57 pm Many thanks to you, sir, for having posted this fix. However I have a Plantronics USB Headset that I simply cannot hear anything through. Reply Bobww 9 says August 18, 2014 at 6:36 pm 1.

One problem is the disappearance of the Task Manager systray symbol when you start Task Manager the second time or subsequent times. Important to note if you do this method: copy outlook .pst on my (new) documents and import to outlook. Checking service configuration: The start type of WinDefend service is set to Demand. I have gone directly to Realtek and downloaded updated drivers.

The immediate workaround is to log off and log on again (do not reboot, only log off). But I'll say thanks anyway because for all I know I had both problems and wouldn't have known it if one of the above fixes helped fix one problem and my Rodriguez says December 3, 2013 at 3:03 am The purging and reinstalling of alsa worked for me.